Hair pictures

Heei♥ Nå så tenkte jeg og dele noe av de siste jeg har gjort på kunder i det siste på jobben. Det er fra permanent, farge, klipp og oppsetting. Om du liker bildene jeg deler så har jeg mer jeg legger ut på instagramen min Sofie.Amunda ! Jeg prøver å være flink og dele bilder der så ofte jeg kan. Link til instagram finner du HER!

Permanent

Farge & Klipp

Farge

Oppsetting 

Oppsetting

Hva synes du om bildene?♥

♥ Sofie ♥

Hvorfor bruker man balsam?

Heei♥ I dag så tenkte jeg og dele et innlegg med dere, med hvorfor man bruker balsam. Hva balsamen gjør, og så ting som balsam gjør, som du ikke tenker over. Så håper dere liker innlegget og lærer noe av det.

♥ Hva gjør balsam?

Etter du gjerne har vasket håret to ganger mad shampoo så kan det være lurt å bruke balsam. Balsamen gir pleie til håret, det vil også lukke skjellaget. Når man vasker håret med shampoo så kan skjellaget åpne seg, og da vil pleien i balsamen lukke det igjen.

♥ Håret blir tungt..

Noen kan føle at håret blir tungt når de bruker balsam. Da kan det være lurt å bruke en balsam som ikke gir så mye pleie. Det finnes skum og gelee balsam som da vil være lettere på håret, så det ikke blir så tungt.

♥ Hvorfor skal gutter/jenter med kort hår bruke balsam?

Når jenter og gutter med kort hår bruker balsam, vil det ofte gjøre håret lettere og style. Balsamen vil gjøre håret mykere, sånn at det blir lettere og ligge det sånn du vil ha det når du bruker voks.

♥ Håret blir fett av balsam... Den skal ikke i hodebunnen!

Når folk får fett hår av balsam så er det ofte for de tar balsam i hode bunnen, men balsamen skal ikke i hode bunnen. Balsam skal brukes uti lengdene på håret. 

♥ Hvor mye balsam trenger man?

Når man bruker balsam, så trenger man ikke en halv flaske med balsam. Han man normal lende på håret trenger man ikke mer enn en teskje. Om man har lengre hår trenger man ofte mer. Om man har mindre, så trenger man mindre.

♥ Hvor ofte skal man bruke balsam?

Balsam kan være lurt å bruke hver gang man vasker håret. Er egentlig ikke vanskeligere enn det. La den gjerne stå i et minutt så den får virke litt.

Bruker du balsam?♥

♥ Sofie ♥

 

Hvordan folk reagerer til håret mitt

Heei♥ Nå tenkte jeg å skrive er innlegg om hvordan folk reagerer til håret mitt. Når jeg er ute, så blir jeg stopper for folk vil si jeg har fint hår. Eller om de kan få lov å kjenne på håret mitt. Små unger spesielt kommer bort til meg for å snakke om håret mitt. Som oftes stopper folk meg for å si jeg har fint hår, men det er også noen som stopper meg for å si jeg ikke har fint hår. De sier at man ikke skal ha slik farge på håret og at det ser helt forferdelig ut. 

Jeg personlig trives veldig godt med rosa hår. Jeg føler jeg kler det mye bedre enn alle de andre fargene jeg har hatt. Jeg påvirkes jo når folk sier det ser forferdelig ute og da begynner jeg å tvile. Jeg prøver heller å tenker på at det er flere som liker det. Jeg prøver også å tenke på at jeg ikke skal bry meg om hva andre synes. At jeg kun skal tenke på at jeg trives med det. Det er bedre at jeg trives med det, enn hva alle andre synes.

 Sofie

Tips : til å få sunnere / lengre hår

Heei♥ I dag så tenkte jeg og dele noen av mine tips til å få sunnere og lengre hår! Dette er små tips, men kan gjøre en forskjell. Noen av tipsene kan godt hende dere har hørt før og noen har dere kanskje ikke hørt. Men dette er i hvertfall sånne tips jeg kan anbefale alle som har slitt hår. Og er ting jeg vet ikke alle er klar over, og som er så lett.

♥ B-Vitamin

B-Vitamin hjelper mot hår, hud og negler. Det er ofte en start for mange og begynne på B-Vitaminer som føler det hjelper at håret vokser fortere. Jeg personlig har alltid vært flink og tatt B-Vitaminer. Hadde en periode i vinter hvor jeg ikke var så flink og ta det.. Og jeg merker en forskjell på håret.

♥La håret luft tørke

Håret er mest sårbart når det er vått.. Det som kan være lurt når du kommer ut av dusjen, er å vente med å børste det til det er blitt tørt. Jeg som har godt behandlet hår, ser en forskjell. Jeg mister mer hår når jeg børster det når det er vått, enn når jeg børster det når det er tørt. Føner du håret blir det mer slitt enn når du luft tørker det. Jeg pleier og ta i olje når håret er vott, så lar jeg det helst luft tørke.

♥Stussing & klipping

Hvor ofte man trenger å klippe/ stusse håret varierer til person til person. Jeg vil si når du merker at tuppene, begynner å bli slitt så klipp de. Har du slitte tupper så ikke vent, for det kan begynne og spise deg oppover. 

♥ Varmebeskyttende

Prøv helst og unngå alt varme på håret. Noe som sliter mye på håret er nemlig varme. Og om du bruker varme på håret, så bruk varmebeskyttende! Man merker en forskjell. Og har du farget håret ditt og bruker glatte tang, vil det gjøre fargen mer blass.

♥ Shampoo & Balsam

Brukt sikkelig shampoo & balsam. Og sliter du med flass eller fett hodebunn så bruk en shampoo for det. Flass vil legge seg som et lag på hodebunnen og vil gjøre det vanskeligere for håret og gro. Har du et problem i hodebunnen tenk heller at sjampoen skal hjelpe på det. Og finn heller en balsam som gir pleie for lengdene.

♥ Hårkur

Har du utrolig tørt og slitt hår, så bruk en god hårkur. Og gjerne spør en frisør om tips. Om en venninne har en god kur er det ikke sikkert at den er den rett for deg. Alle hår er forskjellig.. Spør helle en frisør om anbefaling.

♥ Ikke vask håret hver dag

Å vaske håret hver dag, vil slite på håret og gjerne skade hodebunnen. Vask håret gjerne annen hver dag eller tre hver dag. Håret vil også bli fortere fett om du vasker det hver dag. Sliter du med at det blir fort fett, kan det være lurt og bite tennene sammen å prøve og la det gå noen dager imellom.

♥ Farge/Bleiking

Jeg har et godt behandlet hår og er utrolig heldig at det ikke er blitt så litt, i verste fall knekt. Jeg har bleiket håret flere ganger og bleiking er noe av det som skader håret mest! Om du har en fin farge på håret prøv og unngå kjemisk behandling lengst mulig. Når du først begynner så er det lett for å forsette. Og det er ikke noe bra for håret.

♥Kosthold

Dette er ikke noe nytt.. Kosthold har noe å si på håret. Prøv og ha et sundt kosthold, så vil håret gjerne vokse fortere. 

Hva synes du om tipsene?♥

♥ Sofie ♥Heei♥ Jeg er en 17år gammel jente fra Bergen. På denne bloggen kan du lese litt om hverdagen min, sminke, mote, inspirasjon og annet som faller meg inn.

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: SofieAmundaBlogg@hotmail.com Snapchat: Sofie-Amunda Instagram: @SofieAmunda

Design laget av Julie Viktoria
hits