hits

Tips : til sunnere/ lengre hår

Heei♥ I dag så har jeg tenkt til å dele mine tips til å kunne få sunnere/ lengre hår. Dette er tips som jeg har hørt og lært, som jeg selv prøver å følge. Til de som ikke vet det, så er jeg frisør lærling og jeg vet litt om hvordan håret og hårsekkene virker. Om dere lurer på om hår eller har spørsmål, så er det bare å spørre i vei. Om det blir en del spørsmål kan jeg svare på alle i et innlegg, om ikke så gjør jeg mitt beste for å svare alle i kommentar feltet. 

♥ Kosthold

Et sundt og varier kosthold er viktig for hårsekkene. Som resten av kroppen trenger også hårsekkene vitaminer. 

♥ Vann

Kroppen trenger vann, å består av utrolig mye vann. Jeg er ikke helt sikker på det for jeg har hørt så mye forskjellig, men er det en ting som er sikkert er at vi trenger mye vann. Det er for at kroppen skal virke. Og når kroppen har det bra og har nokk veske, jo bedre er hårveksten.

♥ B-Vitaminer

B-vitaminer er til for å hjelpe å styrke hår hud og negler. Som dere skjønner da, så er det sundt for håret og vil hjelpe å styrke håret.

♥ Ikke vask håret hver dag

Det å vaske håret hver dag er er ikke sundt for håret. Når du vasker det hver dag vil du øke fett produksjon. Om du bruker mye styling eller gutter som bruker voks må jo selvfølgelig vaske det ut. Når du vasker det hver dag vil du også slite på håret og åpner skjellaget med shampoo. Om du bruker balsam vil det hjelpe med å lukke skjellaget. 

♥ Masser hode bunnen

Massere hode bunnen, vil du øke blod sirkulasjonen i hode. Noe som kan hjelpe med å få håret til å vokse fortere. Om du sliter med fett hode bunn, vil jeg ikke anbefale dette for det øker fett produksjon.. Om du gjør det en gang i blant vil det nokk gå fint.

♥ Hårkur

Hår kur kan hjelpe håret til å bli mer frisk, spesielt vist du har har behandlet hår. Jeg mener ikke da at du skal begynne å kure det hver dag, men kanskje 1-2 ganger i uken. Det spørs helt på hva hårkur du bruker. Noen kurer kan man bruke som balsam i istedenfor balsam, menst andre gjerne må virke en stund.

♥ La håret luft tørke

Når håret er vått, er da det er mest sårbart. Jeg selv pleier å tørket det lett med et håndkle og la resten luft tørke. Jeg børster ikke det eller tar ikke strikk i eller noe så lenge det er vått. Om jeg tar noe i det er det gjerne en hår olje. 

♥ Varmebeskyttende

Jeg selv bruker urolig lite varme verktøy på håret om det er føner, glattetang, krølltang..osv.. Det er mest for jeg ikke tar meg tid til det. Om jeg gjør det, så bruker jeg alltid varmebeskyttende. Varme sliter på håret, det går selvfølgelig fint å føne det. Bare husk å bruk varmebeskyttende, så håret ditt har beskyttelse.. Ligger litt i ordet.

♥ Stussing / klipping

Det er viktig å klippe/ stusse håret jevnlig, dette kan da varier på person til person. Noen får slitt hår fortere enn andre. Grunnen til at man skal klippe det når det er slitt er for at det kan spise seg oppover. Om du ikke vet hvordan du finner ut om håret er slitt.. Tror den beste måten å forklare det er at håret kjennes tørt ut eller tynt i tuppene.

♥ Hår stikk

Jeg selv bruker mye hår stikk, men det er ikke bra for håret. Man samler masse hår og strammer det.. Det vil da si når du gjør det, så kan håret knekke. Det finnes selvfølgelig noen type strikk som er mildere for håret, noe som man ofte finner på frisør salonger.

♥ Farging & Bleiking

Jeg tror ikke det er noe nytt å høre at farging og bleiking sliter på håret. Om du har farget det og kun tar ettervekst, skader det ikke like mye. Om du striper det med bleiking, og da prøver kun å ta ettervekst så vil det selvfølgelig blir slitt. Tenker så lenge du bruker gode produkter og ikke bytter hårfarge hele tiden og går fra mørk til lys. Vil ikke håret bli helt ødelagt. Jeg selv har bleiket håret flere ganger, og man kommer til slutt til et punkt hvor det knekker. Jeg gikk fra Rosa til blond, til rosa og blond igjen. 

Hva synes du om tipsene? // Har du noen spørsmål?

♥ Sofie ♥

 Heei♥ Jeg er en 18år gammel jente fra Bergen. På denne bloggen kan du lese litt om hverdagen min, sminke, mote, inspirasjon og annet som faller meg inn.

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: SofieAmundaBlogg@hotmail.com Snapchat: Sofie-Amunda Instagram: @SofieAmunda

Design laget av Julie Viktoria